Svenska nyheter

Att vara trygg i trafiken är någonting som man vill vara. Det finns dock olika sorters trygghet. Å ena sidan den uppenbara som handlar om att man inte skall behöva riskera sin hälsa när man färdas från en plats till en annan. å andra sidan handlar det om att vara försäkrad så man inte råkar på allt för dryga kostnader ifall någonting skulle hända. Det finns en uppsjö försäkringsbolag om alla har sina för- och nackdelar. Vissa är specialiserade på en viss typ av bilar medan andra har fördelar för den med andra behov.

Generellt sett kan man säga att kostnaden för en försäkring är en sammanställning av en rad faktorer utifrån vilka man beräknar risk och kostnad. Det kan vara dyrare för en ung person som just tagit körkort att försäkra sin bil och har man en ny och fin bil är det i regel dyrare än om man har en äldre skrothög. Det har förekommit att människor skriver bilen på en förälder eller bekant som har möjlighet att få billigare premie. Dock är detta inte någonting att rekommendera!

Bonussystem

Vissa försäkringsbolag vill premiera de som regelbundet betalar sin bilförsäkring men som aldrig behöver ta ut någon ersättning från bolaget. Den som kör felfritt och som klarar sig undan försäkringsproblematik, har hos dessa försäkringsbolag kunnat få en lägre premie vilket gör att man samtidigt håller kvar de kunder som visar sig vara mönster-chaufförer.

När man skall försäkra sin bil är det bra att jämföra de olika försäkringsbolagen noga. Det kan finnas mycket att vinna på att gå till rätt försäkringsbolag och när man väl hittat en bilförsäkring som är vad man önskar, är det ovanligt att man går över till någon annan. Istället är försäkringar, oavsett hem- eller bil, någonting man väljer för överskådlig tid.